Bakan Kurum Kilis’i ziyaret etti

Bakan Kurum Kilis’i ziyaret etti

Kaynak:Anadolu Ajansı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı illeri ziyaret etmeye devam ediyor.

AMİDA HABER - Kilis Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum, burada Vali Tahir Şahin ve il protokolünce karşılandı. Burada şeref defterini imzalayan Kurum, daha sonra geçtiği Kilis Ticaret ve Sanayi Odası'nda il koordinasyon toplantısına katıldı.

bakan-kurum-kilis-1.jpeg

Bakan Kurum, "Bugüne kadar 76 bin konutumuzu teslim ettik. İnşallah yıl sonu 200 bin konutumuzu teslim edecek ve 2025 yılına geldiğimizde evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimiz kalmasın istiyoruz" dedi.

Kurum, toplantıda yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesini takip ettiğini, sorunları ilgili bakanlardan ve bölge vekillerinden birebir bilgi aldığını ve süreci takip edip yapılması gerekenlerle ilgili gerekli iradeyi ortaya koyduğunu belirtti.

bakan-kurum-kilis-2.jpeg

Deprem hasarının ortadan kalkmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Kurum, 11 ilde, ilçelerde, köylerde, beldelerde vatandaşlar yeni evlerine geçene kadar bu anlayışı sürdüreceklerini, insanlar yuvalarına kavuşana kadar da deprem bölgesinden ayrılmayacaklarını dile getirdi.

Bakan Kurum, geçen hafta Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş'ta, dün Adıyaman'da bugün de Gaziantep ve Kilis'te ziyaretlerde bulunduğunu anlatarak, yarın da Osmaniye ve Adana'ya gideceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.