Batman’a yeni Devlet Hastanesi yapılıyor

Batman’a yeni Devlet Hastanesi yapılıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Batman’da 500 yataklı yeni devlet hastanesi yapım inşaatı devam ediyor. AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yeni hastanenin devreme dayanıklı olarak inşa edildiğini ifade etti.

AMİDA HABERBatman’da Şubat’ta yapımına başlanan 500 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatı devam ediyor. Hastanenin tamamlanmasıyla Siirt, Mardin ve Bitlis gibi çevre illerine de hizmet vereceği kaydedildi.

AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, hastanenin inşaatında incelemelerde bulundu. Nasıroğlu, hastanenin tamamlanmasıyla kentteki sağlık hizmeti kapasitesinin artacağını söyledi.

‘Batman’ın en büyük sağlık tesisi olacak’

batman-4.jpg

Nasıroğlu, "Hastane, yatak kapasitesi, sunacağı imkanlarla Batman'ın en büyük ve donanımlı sağlık tesisi olacak. Hastanenin yapımında olası depremlere karşı 386 izolatör kullanıldı. 500 yataklı hastane tamamlandığında, sağlık alanında ilimiz bölgenin parlayan yıldızı haline gelecek. Yaklaşık 100 dönümü kapalı olmak üzere toplam 112 dönüm alan üzerine inşa edilen yeni hastanemiz 182 poliklinik, 315 genel yataklı servis, 124 yoğun bakım yatağı ve 19 ameliyathaneyle yatay mimariye uygun olarak inşa ediliyor. Batman'ın en büyük yapısı olan bu hastane sağlık sektörümüz için çok önemli."

batman-5.jpg

Nasıroğlu, hastanenin kaba inşaatının yüzde 86'sının tamamlandığını belirterek, hastanenin bir an önce tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.