Belediye İlçe otogarını satışa çıkardı: Sokakta hizmet

Belediye İlçe otogarını satışa çıkardı: Sokakta hizmet
 Haber Editörü
Bingöl'de Belediye ve İlçe Minibüs Kooperatifi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hem firmalar hem vatandaşlar mağdur durumda.

AMİDA HABER- Bingöl Belediyesi'nin Cami İlçe Otogarını sattıktan sora İlçe Minibüs Kooperatifi yer bulmakta zorluk çekiyor. Belediye'nin şehir dışında firmalara gösterdiği yere ise İlçe Minibüs Kooperatifi yanaşmadı. Yeni İlçe Otogarının kente uzak olması nedeniyle vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşadı. Çözüm olarak eski Otogar Mevkkinde, açık alanda hizmet veren firmalar bu durumdan dolayı tepkili ve kendilerine bir çözüm bulunmasını istiyor.

Vatandaşlar güneş altında bekliyor

bingol-1.jpg

İlçelere gitmek isteyen vatandaşlar yazın sıcaklığında güneş altında beklemek zorunda. Bir çözüm bulunmazsa Kışın yağmurda karda Bingöllüleri büyük bir sorun bekliyor.

Bingöl Belediyesi'nin mevcut ilçe garajını ve yanındaki camiyi satması, şehrin sakinlerini ve yolcuları büyük bir mağduriyete sürükledi. Yeni ilçe garajının Aşağı Çarşı'da yapılması ise adeta şehrin ulaşım düzenini felç etmiş durumda.

DEM Partili vekil ziyaret etti

DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü açık alanda hizmet veren minibüs firmalarını ziyaret edip sorunlarını dinledi. Hülakü daha sonra yaptığı açıklamada mevcut sorunu ve çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı;

"Yeni yapılan ilçe garajına ulaşımın sağlanamaması, yolcuları zor durumda bırakıyor. Aşağı Çarşı'ya gitmek zorunda kalan yolcular, toplu taşıma imkânının olmayışı nedeniyle taksilere binmek zorunda kalıyor. Bu da zaten ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için büyük bir maddi külfet oluşturuyor. Belediyenin bu plansız hareketi, halkın günlük yaşamını daha da zorlaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır.

bingol-3.jpg

'Belediye neden sattı'

Yeni garajın etrafındaki çevresel koşullar ise tam bir felaket. Toz toprak içinde, çevresinde ahırlar bulunan bu alan, kötü kokularla yolcuları karşılıyor. Bu hijyenik olmayan ve sağlıksız ortamda, insanların seyahat etmek zorunda kalması kabul edilemez bir durumdur. Ayrıca, yol olmadığı için trafikte sürekli sıkışıklık yaşanması, bölgedeki araç trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.

'Karar halkı mağdur etti'

Belediyenin bu yanlış kararını protesto eden yazıhanecilerin, satılan eski ilçe garajının arka tarafındaki sokak aralarında seyyar olarak hizmet vermeye çalışması, durumun vahametini gözler önüne sermektedir. Eski garajın satışından elde edilen gelirin nereye harcandığı, ne amaçla kullanıldığı da ayrı bir soru işaretidir. Halkın ihtiyaçları ve konforu göz ardı edilerek alınan bu kararın savunulabilir bir yanı yoktur. Bu nedenle Bingöl Belediyesi'ni, alınan bu yanlış karardan dönmeye ve halkın mağduriyetini gidermek için acil çözüm üretmeye davet ediyorum. Yolcuların, yazıhanecilerin ve tüm Bingöl halkının sesine kulak verin."

Haber: Hasan Kösen-Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.