Bingöl'de yangın bal kovanlarına sıçradı

Bingöl'de yangın bal kovanlarına sıçradı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bingöl merkeze bağlı bir köyde çıkan örtü yangınında arı kovanlarına da zarar gördü. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Bingöl Valiliği kentteki yangınlara ilişkin açıklama yaptı.

AMİDA HABER- Alınan bilgilere göre yangın, merkeze bağlı Gümüşlü köyü kırsalında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangını fark eden yöre sakinleri, Orman İşletme İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Bölgeye iki müdahale aracı ve 5 personel sevk edildi. Ekiplerin uğraşları sonucu örtü yangını kısa sürede söndürüldü. Yangında bölgede bulunan arı kovanları da zarar gördü.

Bingöl Valiliğinden açıklama

Vali Ahmet Hamdi Usta, kent genelinde bu yıl 22’si orman yangını olmak üzere toplamda 66 yangının meydana geldiğini açıkladı.

yangin11.jpg

Sosyal medya hesabından yangınlara dair açıklamalarda bulunan Vali Usta, “Bu yıl içerisinde ilimizde 22'si orman yangını ve 44'ü orman dışı yangın olmak üzere büyük küçük toplam 66 yangın meydana gelmiştir. Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür. Havaların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu düşündüğümüzde yangın tehdidi hala devam etmektedir. Özellikle yasaklamamıza rağmen anız yakmak başta olmak üzere yangınların önlenmesi ve doğal güzelliklerimizin korunması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Ormanlık alanlarda ve orman yakınlarında ateş yakmamaya, sigara izmaritlerini rastgele atmaktan kaçınmaya ve yangın riski taşıyan her türlü davranıştan uzak durmaya özen göstermeliyiz. Herhangi bir yangın durumunda derhal 112 İhbar Hattı'nı arayarak yetkililere bilgi verelim. Dikkatli ve duyarlı olalım, Bingöl'ümüzü ve doğamızı koruyalım” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.