Bingöl’de yangınlar 142 hektar alanı tahrip etti

Bingöl’de yangınlar 142 hektar alanı tahrip etti

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bingöl’de bu sezon meydana gelen 113 yangında toplam 142 hektar alan zarar gördü. Vali Ahmet Hamdi Usta, dikkatsizlik ve ihmalin yangınlara yol açtığını belirtti.

AMİDA HABER- Bingöl'de bu sezon meydana gelen yangınlar, toplam 142 hektar alanın tahrip olmasına neden oldu. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kent genelinde yaşanan yangınlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Vali Usta, sezon başından bu yana 39'u ormanlık alanlarda, 74'ü ise orman dışı bölgelerde olmak üzere toplam 113 yangın meydana geldiğini açıkladı. Bu yangınların çeşitli nedenlerden kaynaklandığını belirten Usta, "Bazen söndürmeyi unuttuğumuz bir ateş, bazen yasaklamamıza rağmen tarla temizlemek için yakılan anız, bazen de söndürülmeden atılmış bir sigara izmariti veya düşen kül bu yangınların sebeplerindendir" dedi.

Dün Bingöl'de yaşanan 5 ayrı yangında 15 dekar alanın etkilendiğini kaydeden Usta, bu olayların dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğini vurguladı. Usta, "Orman teşkilatımız ve diğer kurumlarımız, personel ve iş makineleriyle canla başla çalışıyor. Şükranlarımı sunuyorum o kahramanlara. Ancak sizlerden daha büyük dikkat ve anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Usta'nın açıklamaları, halkın yangın güvenliği konusunda daha dikkatli olması gerektiğine işaret ederken, yetkililerin yoğun çabalarına rağmen yangınların önlenmesinin önemini vurguladı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.