Binlerce depremzede ‘kurtlu’ su içiyor!

Binlerce depremzede ‘kurtlu’ su içiyor!
 Muhabir
Kahramanmaraş depreminde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman’da sorunlar bitmiyor. Kurulan yaşam alanında kuyudan sağlanan içme suyundan çıkan kurtçuklar, hastalık riskini arttırdı.

AMİDA HABER - Kahramanmaraş merkezleri üzerinde 19 ay geçmesine rağmen depremzedeler sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Depremde evleri yıkılan veya hasar alan bölge sakinleri için yaşam alanları kuruldu. Adıyaman’da kurulan en büyük yaşam alanlarından biri olan Vartana Geçici Yaşam Alanı’nı ilk günden bu yana su problemiyle karşı karşıya. Bu yaşam alanında musluklardan kurtçuk akması gibi ciddi bir sağlık skandalı yaşanıyor.

‘Şebeke suyu çekilmeli’

adiyaman-su-sorunu.jpg

Bölgede şebeke suyu olmaması nedeniyle kuyular açılarak içme suyu sağlanıyor. Ancak kuyulardan gelen sular klorlanmasına rağmen, musluklardan kurtçukların akmasının önüne geçilmedi. Bölge sakinleri için büyük sağılık sorunları ile karşı karşıya bırakıyor. Bu durum, bölgede enfeksiyonların artmasına ve vatandaşların sık sık hastalanmasına neden oluyor. Vatandaşlar bu sorunun bir an çözülmesi ve şebeke suyunun çekilmesini talep ediyor.

‘Enfeksiyonlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz’

adiyaman.jpgAmida Haber’e konuşan depremzede Ayşe Benli, yaşadıkları sorunları anlattı. Benli, musluklardan canlı kurtçuklar aktığını belirterek, bu durumun aile sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. Benli: “Her gün muslukları ıslak mendil veya süzgeçle kapatmaya çalışıyorum ama çözüm olmuyor. Musluklardan canlı kurtlar akıyor. Sürekli enfeksiyon kapıyoruz, bağışıklığımız iyice düştü. İki küçük çocuğum var, onlar da sürekli hasta oluyor. Haftada en az 3-4 kez çocuklarımızla beraber enfeksiyonlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

‘Lütfen birileri sesimizi duysun’

adiyaman-prefabrik.jpg

Benli, defalarca AFAD’a şikâyette bulunmalarına rağmen sorunun çözülmediğini ifade ederek, “Sürekli dışarıdan su almak zorunda kalıyoruz. Her ihtiyacımız için su almak çok zor. Mecbur bu suyu kullanmak zorundayız. AFAD’a durumu bildirdik, ama 'idare edin' deniyor. Bir iki gün değil ki idare edelim, burada bir yıl daha kalacağız. Lütfen birileri sesimizi duysun” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.