Bitlis'i sevindiren haber: Kayıp kız bulundu

Bitlis'i sevindiren haber: Kayıp kız bulundu

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bitlis'te kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu, 4 günlük aramanın ardından sağ salim bulundu.

AMİDA HABER- Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Ulusoy köyü Ekindüzü mezrasında 4 gün önce kaybolan 14 yaşındaki kız çocuğu, yoğun ve kapsamlı arama çalışmaları sonucunda köye yakın bir bölgede bulundu. Olay, 9 Ağustos sabah saatlerinde yaşandı. Kız çocuğu sabah erken saatlerde evden çıktıktan sonra geri dönmeyince ailesi, kendi imkanlarıyla çevrede arama yaptı. Ancak başarılı olamayınca durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine, Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri, bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı ve köy ile çevresindeki geniş bir alanda iz takip köpekleri, dron ve termal kameralar kullanılarak detaylı tarama yapıldı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, dört gün boyunca kesintisiz bir şekilde arama çalışmalarını sürdürdü. Hem havadan hem de karadan gerçekleştirilen aramalara vatandaşlar da destek verdi.

Arama kurtarma çalışmalarının dördüncü gününde, 14 yaşındaki kız çocuğu, köye yakın bir bölgede bulundu. Yetkililer, kızın sağlık durumunun iyi olduğunu ve olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ailesine teslim edildiğini belirtti. Kız çocuğunun sağ salim bulunması, hem ailesi hem de arama ekipleri için büyük bir rahatlama sağladı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum