Deprem uzmanı Naci Görür Mardin’de konuştu

Deprem uzmanı Naci Görür Mardin’de konuştu

Kaynak:Anadolu Ajansı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Mardin'de düzenlenen "Deprem Paneli"de konuştu

AMİDA HABER - Mardin’in merkez Artuklu ilçesindeki bir otelde, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin ve Diyarbakır il koordinasyon kurullarınca "Deprem Paneli" paneli gerçekleştirildi.

mardin-deprem-paneli-4.jpeg

Kentteki panele, Prof. Dr. Naci Görür ve Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Görür, panel sonrası basına yaptığı açıklamada, gelen davetler üzerine gittiği kentlerin depremselliğini ve buraları depreme hazırlamak için yapılması gerekenleri kendi ölçütleri dahilinde anlattığını belirtti.

mardin-deprem-paneli-3.jpeg

Gerçekleştirilen panelde kentin depremselliği ve bölgeyi tehdit eden fay sistemleri hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen Görür, kentin deprem riskinin ülkenin diğer birçok yerine nazaran az olduğunu kaydetti.

Prof. Görür, "Hem komşunun depremlerinden hem de kendinden olabilecek küçük depremlerden etkilenebileceğini, bunun için de yönetiminin hazır olması, halkın eğitilmesi, altyapının gözden geçirilmesi, ekosistem ve çevresine dikkat edilmesi gerektiğini anlattım. Elbetteki binalar yapılacaktır fakat hangi binanın nereye yapılacağına bilimin karar vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Görür, Mezopotamya'nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Mardin'in her yerinden tarih fışkırdığını ve geleceğe taşınması gerektiğini dile getirdi.

mardin-deprem-paneli-2.jpeg

Panelde konuşan Prof. Dr. Bedirhanoğlu ise kentteki yapıların gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum