Dev kayalar çelik halatla bağlanarak köy korumaya alındı

Dev kayalar çelik halatla bağlanarak köy korumaya alındı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Köyü tehdit eden dev kayalar çelik halatlarla bağlanarak, düşme riskine karşı önlem alındı.

AMİDA HABER - Şırnak'ın Uludere ilçesi Taşdelen köyü sakinleri dev kayaların köyün üzerine düşmesi riskine karşı AFAD'a ihbarda bulundu.

Dev kayalar 18 çelik halatla bağlandı

Bunun üzerine Şırnak AFAD yetkilileri çareyi kayaları çelik halatlarla bağlamakta buldu. Taşdelen köyü üst yamacında yer alan ve tehlike oluşturan tonluk kaya kütlesi heyelan tehlikesi nedeniyle kırılıp düşürülemeyince, 18 çelik halatla bağlanarak sabitlendi, etrafına çelik ağ örüldü.

kaya-halat-sirnak3.jpg

Köylerini tehdit eden kaya nedeniyle korku içerisinde yaşayan vatandaşlar can güvenliklerinin sağlandığını ve bu çalışmadan dolayı yetkililere teşekkür etti.

3 yıl önce ağıla kaya düşmüştü

Şırnak AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, 3 yıl önce köyde meydana gelen heyelan sonucu bir vatandaşın ağılına kaya düştüğünü, hayvanlarının telef olduğunu söyledi.

kaya-halat-sirnak2.jpg

Hayvanları telef olan, ağılı zarar gören kişinin valiliğe başvurusu üzerine köyde dron ile çalışma yaptıklarını ifade eden İşlek, bu kapsamda köyde heyelan meydana gelmesi halinde düşme riski bulunan kayaları tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi:

Düşmeye meyilli başka kayalar da var

halat.jpg

"Köy için risk oluşturan iki büyük kayayı çelik halatlar ve ağlarla daha stabil hale getirdik. Bunları bağlamak suretiyle kayaları dağ kütlesine monte ettik. Çok şükür bugüne kadar can kaybı olmadı ancak bu olmayacak anlamına da gelmiyor. Bunun için önlemleri alıyoruz. Burada yaptığımız incelemelerde düşmeye meyilli iki kaya tespit edildi ve bunları stabil hale getirmek için gerekli projeler başlatıldı. İki kaya nedeniyle rahat uyku uyuyamayan birkaç evimiz vardı. Bu evler artık rahata kavuştu. Köyde düşmeye meyilli başka kayalar da var, bunlar için de çalışma başlattık”.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.