Diyarbakır ve Mardin barolarından Ankara’daki saldırıya kınama

Diyarbakır ve Mardin barolarından Ankara’daki saldırıya kınama

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır ve Mardin Barosu, Ankara’da dün TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınadı. Saldırının barış ve huzur ortamına yönelik bir darbe olduğu belirtildi.

AMİDA HABERDiyarbakır ve Mardin Barosu, dün Ankara’da TUSAŞ’a yapılan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 22 kişinin de yaralandığı olayı kınadı.

ekim.jpg

Diyarbakır Barosu: Saldırıyı kınıyoruz

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye siyasetinde yumuşayan dilin ve oluşan olumlu atmosferin bizlerde yarattığı umudu gölgeleyen saldırının faillerinin ve nedenlerinin araştırılması önem arz etmektedir. Aynı zamanda gerçekleştirilen saldırı toplumun barış talebini daha çok güçlendirmelidir. Diyarbakır Barosu olarak, Yaşam hakkına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Mardin Barosu: Barış ve huzur ortamına yönelik darbe

Mardin Barosu da, saldırıyı kınayan bir paylaşım yaparak, yapılan saldırının barış ve huzur ortamına bir darbe olduğunu ifade etti. Mardin Barosu’nun paylaşımında şöyle denildi: “Ülkemize bir an önce barış ve huzurun gelmesi için gerekli bütün demokratik adımların atılmasının elzem olduğunu, barışa olan inancımızın her zamankinden daha güçlü olduğunu, yapılan saldırının barış ve huzur ortamına yapılan bir darbe olduğunu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.