Diyarbakır’da dernek ve kitapevine polis baskını

Diyarbakır’da dernek ve kitapevine polis baskını

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır’da Kürtçe kurs veren bir dernek ile kitapevine polis baskın düzenledi. Gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

AMİDA HABERDiyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde Kürtçe kurs veren MED-DER isimli dernek ile Yenişehir ilçesinde bulunan Payîz Pirtûk’a (Payiz Kitap) polis baskın düzenledi.

foto2.jpg

MA’nın haberine göre, dernek ve kitapevi çalışanı çok sayıda kişi gözaltına alındı. Aramaların dernek ve kitapevinde devam ettiği belirtildi. MED-DER'den gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Mehmet Remzi Azizoğlu (Eşbaşkan)
Şükran Yakut (Eşbaşkan)

Rıfat Ronî
Mehmet Remzi Azizoğlu
Ramazan Holat
Şükran Yakut
Dilan Güvenç
Nazan Çelik
Rezan Aktulum
Beritan Gürbet Orak
Berivan Duman
Ayhan Karatekin
Belkıs Bitkin
Cihat Güneyli
Mehmet Salih Öngün
İlyas Gün
Hebun Yağmur
Mine Karakaş

foto1.jpg

HDP eski yöneticileri de gözaltına alındı

Öte yandan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de polis birçok eve baskın düzenledi. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski yöneticileri Necla Kaya, Abdulgani Feritoğulları ve Yasemin Demirkaya’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

dem-parti-x.jpg

DEM Parti’de tepki

Dem Parti baskın ve gözaltılara tepki gösterdi. X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Bu sabah saatlerinde Amed’de MED-DER ve Payîz Pirtûk’a yapılan polis baskını, Kürt diline ve kültürüne yönelik baskıların açık bir göstergesidir. Anadilinde eğitimi ve kültürel hakları savunan kurumlar hedef alınmıştır. Bu baskıcı politikalarla Kürt halkının anadiline sahip çıkmasının önüne geçemezsiniz!” ifadeleri kullanıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum