Diyarbakır’ın iki komşusunun sınırı değişti

Diyarbakır’ın iki komşusunun sınırı değişti

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’a komşu olan Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Alakır ile Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Arı köyleri arasında yaşanan sınır tartışması mahkemeye taşındı. 2 yıl sonra sonuçlanan davada iki ilin sınırları değişti.

AMİDA HABER - Ahlat'a bağlı Alakır köyü sakinleri, mera arazilerinin bir kısmının Bulanık'a bağlı Arı köyüne geçtiğini öne sürerek iki yıl önce konuyu mahkemeye taşıdı.

bitlis-mus-sinir.png

Mahkeme heyeti ve köylülerle beraber keşif yaptık. Bu keşif neticesinde tanıklar dinlendi. Mahkeme haklı olduğu kanaatini getirdi. Böylece hem köy sınırları değişti hem de ilçe sınırları değişti.

mus-siirt-sinir.png

Alakır köyü sakinlerinin avukatı Muhammed Akif Koçak, şöyle konuştu: "Netice itibarıyla Ahlat sınırları 1270 dönüm büyüdü. Bu sınırları Muş'tan almış olduk. Güzel bir mahkeme süreci yaşadık. Gerek Alakır köyü gerekse Arı köyü sakinleri, hukuka ve hukukun üstünlüğüne güvenerek verilen karara saygı duydu. Bu karar neticesinde hem Ahlat ilçemizin hem Bitlis'in sınırları büyüdü. Özellikle mera alanında çiftçilere büyük bir katkı sağlayacak güzel bir netice almış olduk."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.