Diyarbakır’ın ilçesinde bin 200 nüfuslu mahalleye içme suyu hattı

Diyarbakır’ın ilçesinde bin 200 nüfuslu mahalleye içme suyu hattı

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Narlıca Mahallesinin içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlatıldı.

AMİDA HABERDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün içme suyu sorunu olan mahallelerdeki hat taşıma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesi Narlıca Mahallesinde 200 hanede yaşayan yaklaşık bin 200 vatandaşın uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti.

1200 metre servis yolu açıldı

diski-calisma0.jpg

DİSKİ ekipleri, Narlıca Mahallesinin içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla Akdoruk dere kaynağında içme suyu hattı döşemek için bin 200 metre servis yolu açtı.

Servis yolunun tamamlanmasının ardından iş makinaları yardımıyla 700 metre içme suyu hattı döşemek için çalışma başlatıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle sakinlerine 24 saat kesintisiz sağlıklı ve kaliteli içme verileceği açıklandı.

diski-calisma1.jpg

DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri, Narlıca Mahallesi sakinlerini abonelendirme çalışmaları ve suyun amaç dışı kullanımının önüne geçmek konusunda bilgilendirdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.