Elleriyle yılan yakalıyor

Elleriyle yılan yakalıyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan Kemal Başer, 'Yılancı Kemal' olarak tanınıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sık sık evlere ve yaşam alanlarına giren yılanları çıplak elleriyle yakalayarak doğaya geri bırakıyor.

AMİDA HABER- Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte yer altı canlıları yüzeye çıkmaya başladı. Özellikle yılanlar, doğada, yollarda, bahçelerde ve evlerde sıkça görülmeye başlandı. Hatay’ın Payas ilçesinde yaşayan ve haşere ilaçlama işiyle uğraşan Kemal Başer, bu duruma alışık bir isim. 'Yılancı Kemal' olarak bilinen Başer, insanların yaşam alanlarına giren yılanları yakalamasıyla tanınıyor.

aw273905-03.jpg

Son olarak bir kırmızı yılanı çıplak elleriyle yakalayan Başer, yılanı doğaya bırakmadan önce onu tanıttı. Yakaladığı yılanın zehirsiz olduğunu ve kırbaçgiller familyasından geldiğini belirten Başer, "Bu yılan agresif bir türdür. Saldırma eğilimi gösterir ama bunu sadece kendini korumak için yapar, zehir dişleri yoktur," dedi.

aw273905-05.jpg

Başer, yılanı doğaya bırakırken ona verdiği nasihatle de gülümsetti. Yılancı Kemal, yılanı salarken, "Sevgili kırmızı yılan, insanlardan uzak dur. Aç kaldın, fare yemek için eve gittin ama öldürürler seni," diyerek yılanı doğaya uğurladı.

aw273905-04.jpg

Başer, yılanların doğa ve ekosistem için önemine dikkat çekerek, "Yılanlar, doğada birçok noktada kemirgenleri yiyerek bir denge sağlar. Bu nedenle her yılanın zehirli olmadığını ve ekosistem için ne kadar önemli görevleri olduğunu bilmemiz gerekiyor," ifadelerini kullandı.

aw273905-02.jpg

Yılancı Kemal'in yakaladığı yılanı doğaya bırakırken verdiği nasihat, sadece yılanlara değil, doğanın dengesine saygı göstermemiz gerektiğini de bir kez daha hatırlatıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.