Erzurum’da dolandırıcı çeteye operasyon: 9 şüpheli yakalandı

Erzurum’da dolandırıcı çeteye operasyon: 9 şüpheli yakalandı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Erzurum merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda dolandırıcılık yapan şahıslar tutuklandı.

AMİDA HABER - Erzurum merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda dolandırıcılık yapan 9 şüpheli yakalandığı öğrenildi. Yakalanan şahısların internet üzerinden araç satan şahısların ilanlarını kopyalayarak dolandırdıkları tespit edildi.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık faaliyetlerini deşifre etmek ve yeni mağduriyetleri önlemek amacıyla yürüttükleri operasyonda 9 şüpheliyi yakaladı.

erzurum-dolandiricilik1.jpg

Belirtilen dosya kapsamında, şahısların çıkar amaçlı olarak oluşturdukları bir sistemle araç satışı yapmak isteyen vatandaşların ilanlarını internet sitelerinden kopyalayarak sahte ilanlar verdikleri ortaya çıkarıldı. Bu sahte ilanlarla vatandaşları kandırarak noterde buluşmalarını sağlayıp, satış bedelini kendi hesaplarına yönlendirdikleri belirlendi.

Ayrıca, dolandırıcıların vatandaşlara Polis veya Savcı gibi rol yaparak sahte altın bozdurma operasyonları düzenledikleri ve bu süreçte korku ve panik yaratarak vatandaşları kendi iban hesaplarına para yatırmaya zorladıkları da tespit edildi. Dolandırıcılar, hesaplarına gelen paraları kripto hesaplara transfer ederek paranın izini kaybettirmeye çalıştıkları da rapor edildi.

erzurum-dolandiricilik.jpg

Tutuklanan şahısların yapılan ev, araç ve iş yeri aramalarında dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı anlaşılan 22 adet cep telefonu, para gönderimlerine dair banka dekontları ve dijital materyaller ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edilirken gerekli işlemlerin akabinde 6 şahıs tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum