Esenyurt Belediyesi Başkanı Özer’den Van Büyükşehir’e ziyaret

Esenyurt Belediyesi Başkanı Özer’den Van Büyükşehir’e ziyaret

Kaynak:Basın Bülteni

Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Eş Başkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile bir araya geldi.

AMİDA HABER - Van’da temaslarda bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul ve Van arasında gönül hizmet köprüsü kurmak istediklerini belirtti.

ahmet-ozer.jpeg

Görüşmeler kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’la bir araya gelen Özer’e, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Teşkilatı da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde Eş Başkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ve yönetim kadrosu tarafından karşılanan Özer, Van’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

‘Hak tecelli etti’

van1.jpeg

Van Büyükşehir Belediyesi’ne en son Bediha Özgökçe ve Mustafa Avcı başkanların döneminde geldiğini söyleyen Özer, “Gelişimin ardından Belediyeye bir kayyum ataması yapıldı. Kayyumun aslında halk iradesine vurulmuş bir darbe olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Sonra hak tecelli etti ve yeniden yeni belediye başkanlarımız seçildi. Ve bugün de onlarla bir aradayız. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi.

‘Bir gönül hizmet köprüsü kurmak istiyoruz’

Konuşmasında Esenyurt ile Van arasında bir gönül köprüsü kurmak istediklerini belirten Özer, “Ben bu topraklarda büyüdüm ve buranın bir evladıyım. İnsanın doğup büyüdüğü topraklara bir gönül borcu olur. Daha önce buralarda çeşitli görevlerde bulunarak bu borcumu ödemeye çalıştım. Şimdi de nasip oldu İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı olarak buraya geldim. Şimdi de bu gönül borcumu bir hizmet adamı olarak yerine getirmek istiyorum. Bu çerçevede her iki Eşbaşkanımı da ağırlarken söylemiştim, burada da yenilemek istiyorum. Esenyurt ile Van arasında bir gönül hizmet köprüsü kurmak istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’da aynı duygu ve düşüncede. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak Van ile bir hizmet köprüsü kurmak isteğinde. Hatta başkanlarımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde de bir Van masası kurulması yönünde bir önerisi olmuştu. İnşallah bunu da en kısa sürede gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

esenyurt11.jpeg

‘Elimizden geleni yapacağız’

Türkiye’de uzun zamandır bütün sorunların Ankara’da tespit edildiğini sözlerine ekleyen Özer, “Tüm sorunlara Ankara’da çözüm bulunmaya çalışılıyor. Bütün kaynaklar Ankara’dan dağıtılıyor. Bu da katı merkeziyetçi bürokratik bir yapıyı ortaya çıkarttığı için belediyelerin hizmet, zaman ve kaynak kaybına neden oluyor. Biz Türkiye Belediyeler Birliği Reform Komisyonu olarak bunları dikkate alarak birikmiş sorunların çözümü için çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki yerel yönetimleri gerçek anlamda güçlendirirsek gerçek kimliklerine kavuşturursak, başta Kürt meselesi olmak üzere Türkiye’nin tüm birikmiş sorunlarının çözümünün önünü açacaktır. Bu nedenle Van’ın da amiral gemisi olan Büyükşehir Belediyesi buna öncülük edecektir. Biz de İstanbul’da elimizden gelen ne varsa yapacağız. Türkiye’nin daha demokratik daha şeffaf daha katılımcı olabilmesi içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

van.jpeg

Öte yandan İstanbul’da gerçekleştirdikleri ziyarette kendilerini bağırlarına basan tüm yurttaşlara teşekkür eden Eş Başkan Zeydan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i ve beraberindekileri Van’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu da ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Eş Başkanlar Şedal ve Zeydan, Özer’e bir Van kilimi ve Özer’in Muradiye Ortaokulu’nda öğrenciyken çekindiği eski bir fotoğrafı tablo halinde hediye etti. Özer de Eş Başkanlara üzerinde isimlerinin yer aldığı çini tabak ve Esenyurt Belediyesi’nin çalışmalarını yansıtan kitapçık hediye etti.

esenyurt111.jpeg

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.