Fırıncıların 40 dereceyi aşan sıcaklıkta mesai yapıyor

Fırıncıların 40 dereceyi aşan sıcaklıkta mesai yapıyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Siirt'te hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı günlerde fırıncılar, zorlu şartlara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

AMİDA HABER - Siirt merkezde fırın işçileri, odun ateşiyle yanmakta olan ve 300 dereceyi aşan sıcak fırınların başında yoğun mesai harcıyorlar. Bu sıcak havalarda çalışmanın çok zor olduğunu ifade eden fırıncılar, buzlu su kullanarak ve sürekli yer değiştirerek çalıştıklarını belirtiyorlar.

siirt-firin.jpg

‘Günde 4-5 kez duş alıyoruz’

Siirtli fırın ustası Selami Özer, "Yaklaşık 20-25 yıldır bu mesleği icra ediyoruz. Havaların sıcak olması nedeniyle biraz zorlanıyoruz. Kardeşimle birlikte her saat başı yer değiştiriyoruz. Günde 4-5 kez duş alıp tekrar çalışmaya dönüyoruz. Şu an dışarıda 40 derece var. Fırın ise 300-350 derece arası. Yarım saatte bir mutlaka yer değiştirmek zorundayız. Bazı zamanlar nefes almak bile zor oluyor. Hem ekmeğimizi pişiriyoruz hem de insanlara hizmet ediyoruz. Mecburuz, başka çaremiz yok. Bazen buzlu suyla serinliyoruz. 10 dakikada bir yüzümüzü yıkamazsak çalışamıyoruz. Havalar çok sıcak, yapacak bir şey yok" diyor.

siirt-firin3.jpg

Diğer bir fırıncı Şaban Özer ise, "Ben de 15 yıldır bu işi yapıyorum, ağabeyimle birlikte çalışıyoruz. Sürekli olarak yer değiştiriyoruz. Havalar çok sıcak, sürekli duş alıyoruz, elimizi yüzümüzü yıkıyoruz. Ekmeğimiz için buradayız, insanlara hizmet veriyoruz. Ekmeği buradan çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

siirt-firin2.jpg

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.