Gaziantep 9 gün sürecek olan festivala hazır

Gaziantep 9 gün sürecek olan festivala hazır

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Gastroantep Kültür Yolu Festivali 14 Eylül’de başlıyor.

AMİDA HABER - Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde 14-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali süresince Gaziantep, 9 gün boyunca birbirinden farklı etkinlik ve deneyimlere ev sahipliği yapacak.

gaziantep-festival-2.jpg

Gaziantep’in mutfağı dünyaya tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı Gaziantep olacak. Tarihî İpek Yolu’nun üzerinde bulunan, Anadolu tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, mimarisi, doğası ve benzersiz yemekleriyle gelen herkesi kendine hayran bırakan kadim şehir Gaziantep’te düzenlenecek Festival ile Gaziantep’in sahip olduğu değerler daha da görünür kılınacak. Festival, Gaziantep’in benzersiz mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunacak.

gaziantep-festival-3.jpg

Festivalin ilk 2 gününde gastronomi başrolde

GastroAntep Kültür Yolu Festivali birbirinden ünlü isimlerle söyleşiler, paneller ve düzenlenecek workshoplar ile çeşitli etkinliklere sahne olacak. Gaziantep konserlerle coşacak
Festival süresince şehrin dört bir yanında düzenlenecek konserlerde Gaziantepliler doyasıya eğlenecek.

gaziantep-festival-4.jpg

Çocuklar da eğlenceye doyacak

Festival Park’a kurulacak olan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllerince eğlenecek. Çocuk Köyü Festival Park’da çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuklarla olacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.