Hakkari’de 6. Cilo Festivali başladı

Hakkari’de 6. Cilo Festivali başladı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Hakkâri’de 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri'nde "6. Cilo Festivali" startı verdi.

AMİDA HABER - Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bulunan 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri'nde "6. Cilo Festivali" başladı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla "Milli Park" olarak ilan edilen İkiyaka Dağları'ndaki bu bölge, sağladığı huzur ortamı sayesinde çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

hakkari-cillo-fesv.jpg

Hakkari Valiliği tarafından organize edilen festivalde, doğaseverler Sat Buzul Gölleri'nin etkileyici manzarasında bir araya geldi. Katılımcılar rafting, kano, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, snowboard ve flyboard gibi çeşitli aktivitelerle keyifli zaman geçirmek için bir araya geldi.

Festivalde yer alan Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Hakkâri’nin bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmasının anlamlı olduğunu belirtti. Tanık, festivalin büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, şöyle dedi: "Cilo Dağları'nda kardeşliğin pekiştiğini görüyoruz. Bu etkinlik, birlik ve beraberliğin simgesidir. Katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunacağız ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız ile yurt dışından gelen turistlere festivalin tadını çıkarmalarını diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

cill-festival-etkinlik.jpg

Festival için Irak’tan gelen Temer Doski, bölgenin doğal güzelliklerine vurgu yaparak: "Buranın doğası gerçekten çok etkileyici. Festival oldukça renkli ve bu bizi mutlu etti. Sınır köyünde yaşıyoruz ve buradaki doğayı iyi biliyoruz. Göller ve erimemiş karlar harika. Festivalin keyfini çıkarıyoruz. Dünyanın dört bir yanından insanlar buraya gelmiş" şeklinde konuştu.

Festival, çeşitli gösteri ve konserlerle devam edecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum