Kayıp Rojin’i özel ekip arıyor: Babası konuştu

Kayıp Rojin’i özel ekip arıyor: Babası konuştu
 Muhabir
Van’da kaybolan Diyarbakırlı üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 18'inci gününde sürüyor. Baba Nizamettin Kabaiş, kızlarının kaçırılma ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti.

AMİDA HABER - Van'da, kaybolan Diyarbakırlı 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 18'inci gününde devam ediyor.

Bardakçı Mahallesi’nde detaylı aramalar yapıldı

Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş Amida Haber’e, devam eden arama çalışmalarıyla ilgili konuştu. Baba Kabaiş dün Bardakçı Mahallesi’nde geniş çaplı arama çalışmalarının yapıldığını, kendisinin de çalışmaları izlediğini belirterek, “Daha önce de Bardakçı’da aramalar yapılmıştı ancak dün daha detaylı aramalar yapıldı. Aramalarda herhangi bir ize rastlanmadı. Şu ana kadar öğrenci arkadaşları, kaldığı yurt yetkilerinin ile Bardakçı sakinlerinin de dahil birçok kişinin ifadesi alındı” dedi.

Baba yurt yetkililerini suçluyor

2024/09/29/rojin2.jpg

Van Barosu’nun kendilerine hukuki destek sağlamak konusunda hazır olduğunu bildirdiğini ifade eden baba Kabaiş, yurt yetkililerinin kendilerine geç haber verdiğini tekrar vurgulayarak, “Yurt yetkilileri bize geç haber verdi. Geç haber vermeseydiler belki bir iz bulunabilirdi. Yurt yetkililerinden şikayetçi olduk” diye konuştu.

Kızları Rojin’in intihar ettiğini düşünmediklerini, kızlarının intihara sürükleyecek bir durumun olmadığını ancak kaçırılma ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor.

Daha önce sahilde cep telefonu ile kulaklığı bulunan Kabaiş'i arama çalışmaları Van Valiliğinin koordinatörlüğünde oluşturulan özel ekiplerin de katılımıyla hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız sürüyor.

Van Gölü’nde 20 dalgıçla arama

rojin-1-001.jpg

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD'dan 20 dalgıç ve gemi adamı, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazlarıyla gölün derinliklerini tarıyor.

Çevik kuvvet, atlı polisler, jandarma personeli ve sivil toplum kuruluşları özel eğitimli arama kurtarma köpekleri, 2 polis helikopteri ve insansız hava aracıyla da kıyıdan ve havadan çalışma yürütülüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.