Kürtçe Halaydan tutuklanan 4 kişi tahliye edildi

Kürtçe Halaydan tutuklanan 4 kişi tahliye edildi

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde Kürtçe şarkılar eşliğinde çektikleri halay sosyal medyadan paylaşılarak hedef gösterilen ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 4 kişi hakkında karar verildi.

AMİDA HABER - Kürtçe şarkılar eşliğinde bir düğünde halay çektikleri gerekçesiyle tutuklanan 2’si çocuk 4 kişi, ilk duruşmada tahliye edildi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine Batman ve Siirt’te yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edilmiş, 2’si çocuk 4 kişi tutuklanmıştı. Siirt Sulh Ceza Mahkemesi, 2 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

Avukatların itirazı üzerine, 25 Temmuz’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan A.T. (17), S.T. (17), Edanur Taşkesen (19) ve Tülin Taşkesen (21), haklarında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

siirtkurtcehalay.webp

'Müziklere müdahale anayasaya aykırı'

Duruşmada söz alan Avukat Musatafa Yıldız, "Düğünlerde çalan müziklere yapılan müdahale usule, ifade özgürlüğüne, anayasaya, İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırıdır. Şarkının hiçbir yerinde örgütü çağrıştıran hiçbir şey yok. Burada hiçbir şiddet veya eylem yok. Şarkıda kullanılan ‘gerilla’ kelimesi, toplumun bir kesiminde nefret uyandırmış olabilir ama anayasaya göre şiddet içeren bir eylem değil. Bu nedenle yargılama da yapılamaz. Yani şiddet içermediği için suç da olamaz. Burada sadece bir eğlence var, şiddeti içeren bir eylem yok. Burada örgüt propagandası suçu oluşturulamaz. Suçun unsurları oluşmadığı için derhal beraat etmeleri gerekmektedir. Filiz için de adli kontrol şartının kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Siirt Valiliği konuya dair şu açıklamayı yapmıştı:

“25.07.2024 tarihinde X sosyal medya platformunda, Kurtalan ilçesinde bir düğün salonunda çekilen bir görüntüde PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası içeren söylemlerin paylaşıldığı tespit edilmiştir.

Siirt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda,

Video kaydındaki kişilerin kimlik tespitleri yapılmış ve 26.07.2024 günü Siirt ve Batman illerinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli süreç devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terör örgütlerine karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum