Mardin’de 21 kişi hayatını kaybetmişti: 5 sanık yargılanıyor

Mardin’de 21 kişi hayatını kaybetmişti: 5 sanık yargılanıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Mardin'de 21 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin devam edenen davanın duruşmasına devam edildi. Sanıklara ağır cezaların istendiği dava 4 Şubat 2024’e ertelendi.

AMİDA HABER - Mardin'in Derik ilçesinde art arda meydana gelen, biri polis memuru toplamda 21 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı iki kazaya ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

mardin-adliye-1.jpg

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, tutuksuz yargılanan tır şoförleri Yunus Ş. ve Umut G. ile şirket yetkilisi K.G, M.A. ve K.M.G'nin katılmadığı duruşmada, yaralılar ile ölenlerin yakınları hazır bulundu.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, tahliye edilen sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanmasına yönelik talepleri reddederek duruşmayı 4 Şubat'a erteledi.

İstenilen ceza

İddianamede, tır şoförlerinden Umut G. ve Yunus Ş. ile şirket yetkilisi sanıklar K.G, M.A. ve K.M.G. hakkında "bir veya birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

mardin-kaza-kalabalik.jpg

Ne olmuştu?

Mardin'in Derik ilçesi Üçyol mevkisinde 20 Ağustos 2022'de art arda meydana gelen kazalarda 1’i polis memuru olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetmiş, 47 kişi yaralanmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.