Mardin’de ‘Ekolojik Tarım Okulu’ projesi imzalandı

Mardin’de ‘Ekolojik Tarım Okulu’ projesi imzalandı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Mardin'de, Dicle Kalkınma Ajansı ve Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında "Tarım Teknolojileri Ortak Kullanım Merkezi ve Ekolojik Tarım Okulu" projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

AMİDA HABER - Bu proje, Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası tarafından desteklenen SEECO Projesi kapsamında hayata geçirilmektedir. Proje, Mardin ve TRC3 bölgesinde yaşayan kadın ve gençlerin ekonomik faaliyetlere katılımını artırmayı, sosyal girişimciliği teşvik etmeyi ve yerel topluluklara hizmet sağlayan kurumları desteklemeyi amaçlamaktadır.

protokol-imlazandi.jpg

Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Kahraman, proje kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve uzmanlar ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda tarım tekniklerine dayalı pratik makineler ve ekipmanlar kullanarak bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti. Kahraman, projenin son aşamasına gelinip protokolün imzalandığını ve Ömerli ilçesinin yanı sıra Mardin ve TRC3 bölgesinin tamamına örnek teşkil edecek bir merkez olmasını umduklarını ifade etti.

avrupa-birligi-protokol.jpg

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç ise SEECO 2B Projesi çerçevesinde, bölgedeki tarım işçilerinin beşerî ve teknik kapasitelerini geliştirmeyi ve tarımsal verimliliği artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Aniç: “"SEECO 2B Projesi çerçevesinde tarım teknolojileri ortak kullanım merkezleri ve ekolojik tarım okulları isimli bir proje çerçevesinde bölgede ihtiyaç duyulan makine ve ekipmanların temini, bunlara ilişkin eğitim, bilgilendirme faaliyetlerinin yönetilmesi ve bu sayede bölgemizdeki tarım işçilerinin beşeri, teknik kapasitesini geliştirmeleri, aynı zamanda üreticilerimizin belli dönemlerde makine ve ekipmanları kullanarak bölgemizde tarımsal verimliliğin artırılması noktasında bir projeyi imzalamış durumdayız. Ömerli çok önemsediğimiz bir ilçe. Yetkisi Ömerli ilçesi ile sınırlı kalmayacak. Hem Mardin hem de bölge için örnek teşkil edecek bir projedir. Şu an başlamış vaziyetteyiz. Bölgemizin yakın zamanda sesini duyacağı ve etkisini hissedeceği çok güzel bir proje olacak. Çok geniş çerçevede makine ekipmanları ilçemize kazandıracağımız ve üreticilerimize nasıl kullanacaklarını öğreteceğimiz ve kazançlarını daha yüksek seviyeye çıkarılacağı, verimin artacağı bir sürecinde başlangıcını bugün itibari ile yapmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.