Muş’ta çıkan yangın kontrol altına alındı

Muş’ta çıkan yangın kontrol altına alındı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Muş'ta çıkan örtü yangını itfaiye ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına aldı.

AMİDA HABER - Muş’un Bayrak Tepe mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle örtü yangını çıktığı öğrenildi. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, asker, AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri gönderildi.

mus-yangin1.jpg

Olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 2 saat süren yoğun bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarını tamamladı. Yaşanan yangında can kaybı yaşanmazken, yangının büyümeden söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçildiği belirtildi.

mus-yangin2.jpg

Ayrıca yetkililer, vatandaşları yangın tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Bir vatandaş ise kaplumbağayı yangın bölgesinden uzaklaştırarak hayatını kurtardı.

mus-yangin3.jpg

Çıkan yangının çıkış nedeni hakkında ise ekiplerce soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

‘Makinelerle yangının önünü kestik’

Olay yerinden konuşan Muş İtfaiye Müdürü Fahrettin Algan, "Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan yangını söndürdük. Bu yıl fazla ot var, dolayısıyla yangın da çok oluyor. Ekiplerimiz ile birlikte yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattık" şeklinde konuştu.

mus-yangin5.jpg

Bölgede söndürme çalışmalarının tamamladıklarını belirten Orman İşletme Şefi Gökhan Alkış ise, "112 Acil Çağrı Merkezinden bize gelen ihbarı hemen değerlendirdik. İlk müdahale aracımız olan arazöz ve 12 kişilik ekiple hemen olay yerine intikal ettik. Olay yerine geldiğimizde örtü yangını şeklinde ilerliyordu. İş makinesi yardımı ile yangının önünü kestik ve ardından kontrol altına aldık. Ekiplerimiz soğutma çalışması yaptı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.