Organik bal hasadı başladı: Yüksek talep görüyor

Organik bal hasadı başladı: Yüksek talep görüyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Batman'ın Sason İlçesi'nde organik bal üreticileri, Mereto Dağı eteklerinde başladıkları 2024 hasadında doğal ve şifalı balı Türkiye ve yurt dışına gönderiyor.

AMİDA HABER- Batman’ın Sason ilçesindeki kara kovan arı besicileri, zengin çiçek florasıyla ünlü Mereto Dağı eteklerinde 2024 yılının organik bal hasadına başladı. Bu yıl yağışların mevsim normallerinde seyretmesiyle dağlardaki çiçek türleri fazlalaşırken, arı üreticileri yüksek verimli bir bal sezonu bekliyor.

aw269830-05.jpg

"40 yıllık emeğin ürünü"

Sason'da babasından devraldığı mesleği 40 yıldır sürdüren kara kovan arı besicilerinden Cuma Barın, bal üretim süreçlerini anlattı. Barın, "Arılarımızı ilkbaharda 3 bin rakımlı Mereto Dağı ve Zoveser Dağlarına götürüyoruz. Binbir çeşit çiçekten beslenen arılarımızın ürettiği bal tamamen doğaldır ve özelikle hastalara şifa olması için büyük özen gösteriyoruz. Doğru zamanda yapılan hasat, balın kalitesini artırır. Bu yıl balın kilogram fiyatını bin ile 3 bin lira arasında satışa sunuyoruz. Başta İstanbul olmak üzere yurt içi ve yurt dışından büyük talep alıyoruz" dedi.

aw269830-02.jpg

“Organik bal hastalara şifa”

Bir diğer arı besicisi Ferhat Barın, 2024’ün bal hasadına başladıklarını belirterek, "Organik balımız Mereto ve Zoveser dağ eteklerinde üretiliyor. Bu bal hastalara şifa oluyor, tamamen doğaldır ve özenle üretilmektedir" diye konuştu.

aw269830-03.jpg

Yüksek fiyat ve büyük talep

Ağustos ayı itibarıyla bal hasadına başlayan Sason ilçesindeki arı besicileri, ürettikleri organik balın kilosunu bin ile 3 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuyor. Özellikle İstanbul’a gönderilen bu bal, yurt dışından da yoğun talep görüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.