Şanlıurfa UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edildi

Şanlıurfa UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edildi

Kaynak:Anadolu Ajansı

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dahil edilen Şanlıurfa, düzenlenen lansman etkinliğiyle unvanını kutladı. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ndeki törene, kent yöneticileri, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

AMİDA HABER - UNESCO’nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na müzik alanında dahil edilen Şanlıurfa, tarihi ve kültürel zenginliğini bu prestijli unvanla bir kez daha gözler önüne serdi. "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı", Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde gerçekleştirilen "Dünden Bugüne Şanlıurfa'da Müzik" sergisinin açılışıyla başladı.

"Medeniyetler Beşiği Şanlıurfa"

adsiz-tasarim-4-002.jpg

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, açılışta yaptığı konuşmada, şehrin tarih, kültür, arkeoloji ve müzik gibi alanlarda köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. Şıldak, "Şanlıurfa, medeniyetlerin beşiği olarak bilinir ve insanlığa dair her şey burada kök salmıştır. UNESCO'nun müzik alanında şehrimizi bu ağa dahil etmesi, kültürel mirasımızın dünya çapında bir kez daha tescilidir" dedi.

"Şanlıurfa, bu unvanı fazlasıyla hak etti"

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Şanlıurfa’nın "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesinin haklı bir ödül olduğunu ifade etti. Kazancı, "Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şanlıurfa'nın müzik kültürü, bu unvanı fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.

İbrahim Tatlıses ve mahalli sanatçılara plaket

adsiz-tasarim-3-001.jpg

İbrahim Tatlıses ve diğer mahalli sanatçılara müziğe katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Tatlıses, sahneye tekerlekli sandalye ile çıkarken, kentte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi: "Engelli vatandaşlarımızın mücadelesine her zaman saygı duyuyorum. Burada olmak benim için büyük bir onur."

Müzik etkinlikleri Ankara’daki saldırı nedeniyle iptal edildi

Programda yer alan "Senfonik Urfa Türkülerinin seslendirilmesi", "Urfa Sıra Gecesi müzik dinletisi" ve yerel müzisyenlerin performansları, Ankara’daki bombalı saldırı nedeniyle iptal edildi

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.