Sason inciri tezgahlara indi

Sason inciri tezgahlara indi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Batman'ın Sason ilçesinde, yöre halkının vazgeçilmezi olan kara incir hasadı başladı. Besin değeri yüksekliği ve lezzetiyle bilinen kara incir, tezgahlarda yerini alırken, kilosu 50 TL'den satışa sunuldu.

AMİDA HABER- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kara incir, vitamin deposu olmasıyla öne çıkıyor. Sason ilçesinde yaşayan Ferzende Bilmez, "Sason kara incirinde hasat başladı. Şimdi burada hasadın tam zamanıdır. Bu incir çok vitaminlidir. Kilo gram fiyatı 50 TL'den satıyoruz. Çok vitaminli olduğu için çok tüketiliyor" şeklinde konuştu.

aw273944-01.jpg

Sason'da başlayan hasatla birlikte, bölgedeki pazarlar kara incirle doldu. Hem yerel halk hem de bölge dışından gelenler, bu lezzetli ve sağlıklı meyveyi satın almak için tezgahlara akın ediyor.

aw273944-05.jpg

Kara incir neden bu kadar önemli?

Kara incir, sadece lezzetli bir meyve olmakla kalmıyor, aynı zamanda birçok faydası bulunan bir besin. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sistemini düzenliyor ve enerji veriyor. Ayrıca, antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.