Siirt Lisesi Müzesi Tarihe Işık Tutuyor

Siirt Lisesi Müzesi Tarihe Işık Tutuyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Siirt Lisesi, 1950'li yıllardan kalma eğitim materyallerini sergileyen müzesiyle ziyaretçilerine nostaljik bir yolculuk sunuyor.

AMİDA HABER - Siirt Lisesi'nde bulunan müze, bünyesinde barındırdığı değerli eserlerle tarihe tanıklık ediyor. Okulun uzun yıllara dayanan eğitim geçmişini bir müze ile taçlandıran lise, öğrencilere ve ziyaretçilere unutulmaz bir tarih yolculuğu sunuyor. Müze, 1950'li yıllardan günümüze kadar saklanan eğitim materyalleri, araç ve gereçlerle dolu.

said-calisma-15-001.jpg

Nostaljik eğitim materyalleri dikkat çekiyor”

Müzede, okulun açılışından bu yana kullanılan eski projeksiyon aletleri, siyah beyaz öğrenci fotoğrafları, başarı belgeleri, müzik aletleri ve hatta ispirto ile çalışan projeksiyon cihazı gibi nostaljik eşyalar sergileniyor. Film gösteriminde kullanılan eski makineler ve ısı ile saçılan ışıkla çalışan cihazlar da müzenin en dikkat çeken parçaları arasında yer alıyor.

“1950 yılından kalma materyaller sergilenmekte”

said-calisma-16.jpg

Siirt Lisesi Müdürü Hayrettin Savaş, müzenin temelinin 2018 yılında atıldığını belirterek, "Müzemizde 1950'li yıllardan kalma eğitim materyalleri ve araç-gereçler sergilenmektedir” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.