Tarımda yeni dönem: Dronla ilaçlama

Tarımda yeni dönem: Dronla ilaçlama

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bitlis’te tarımla uğraşan vatandaşlar tarıma bir yenilik getirerek, ilaçlamayı dronla gerçekleştirdi.

AMİDA HABER - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çiftçiler, fasulyelerinde meydana gelen kurtlanma sorunuyla başa çıkabilmek için drone ile ilaçlamaya başladı.

dron-ilaclama.jpg

Tarım açısından stratejik bir öneme sahip olan Adilcevaz'da, çiftçiler geleneksel traktörle ilaçlama yöntemine alternatif olarak drone kullanımına geçti. Bu yenilikçi yöntem, tarımda tasarruf sağlarken ürünlerin zarar görmesini de engellemeye yardımcı oluyor.

tarim-ilaclama-dron.jpg

Geçen yıl fasulyelerindeki kurtlardan büyük zarar gören çiftçiler, bu yıl aynı sorunu yaşamamak için önlemlerini artırdı. Orhan Emen isimli bir çiftçi: "Yağmurlar sonucunda ürünümüzde bu yıl da kurt problemi yaşadık. Bu yüzden, traktör yerine dronla ilaçlama yapıyoruz. Traktör kullanımı ürüne zarar verdiği için bu yeni yöntemi tercih ettik. Umarım, geçen yıl yaşadığımız zararı tekrar yaşamayız" şeklinde konuştu.

tarimda-yeni-donem-ilaclama.jpg

Drone sahibi Yılmaz Sulu ise: "Traktör kullanıldığında tarlada yüzde 10'luk bir zarar meydana geliyor. Bu nedenle hem kendi ekmeğimizi korumak hem de çiftçilerin zararını minimize etmek amacıyla dronla ilaçlama yapıyoruz." dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum