Turistler aldıkları balın hasadını kendileri yaptı

Turistler aldıkları balın hasadını kendileri yaptı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için İstanbul’dan kente gelen 50 kişilik yerli turist, arıcı kıyafetleri giyerek bal hasadı yaptı.

AMİDA HABER – Tur şirketi aracılığıyla İstanbul’dan Van’a gelen yerli turist kafilesi satın aldıkları organik balın hasadı için arıcı kıyafeti giydi.

Bir arıcının üretim sahasında kovanlardan bal toplayan turistler organik balı hem tatma hem de yerinde görme imkânı buldu. Ardından yerli turistler kovanlardan çıkardıkları balı da satın aldı.

bal-foto-ara1.jpg

Biz kazançlı çıktık, onlar da eğlendiler

Üç kuşaktır arıcılıkla uğraştıklarını belirten Ömer Akbulak, “Her sene ekim ayında Van'a gelen turistler oluyor. Rehber arkadaşların aracılığı ile kendi ballarını kendileri çıkartmak istiyorlar. Biz de onlara imkân sağlıyoruz ve kendilerini ağırlıyoruz. Biz kazançlı çıktık, onlar da eğlendiler” dedi.

Amacımız Van’ tanıtmak

ara-111.jpg

Bu etkinliklerin Van ketinin tanıtımına da katkı sağladığın belirten Akbulak şunları söyledi: “Amacımız çiftçiliğin ne kadar önemli bir yerde olduğunu göstermek. İlimizi tanıtmak ve Van'dan memnun kalmalarını sağlamak için etkinlik yaptık. Etkinlikte hakiki sepet kovan balının burada yapıldığını gösterdik. Kendi çıkardıkları balı satın aldılar.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.