Türkiye’nin 3’üncü üretim merkezinde yer fıstığı hasadı başladı

Türkiye’nin 3’üncü üretim merkezinde yer fıstığı hasadı başladı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkiye'de yer fıstığı üretiminde 3'üncü sırada yer alan Şırnak'ın Silopi ilçesinde yer fıstığı hasadı düzenlenen şenlikle başladı.

AMİDA HABER - Şırnak’ın Silopi ilçesinde son dönemlerde artan yer fıstığı çiftçiliği yıldan yıla gelişiyor. Türkiye’nin 3’üncü üretim merkezlerinden biri olan Silopi ovasında yeni mahsulün hasadına başlandı.

Bakan Yardımcısı da katıldı

fistik-4.jpg

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ile Şırnak Valisi Birol Ekici, Silopi ilçesinde traktöre binerek yer fıstığı hasadına katıldı. Şırnak'ın yer fıstığı üretiminde daha da ilerlemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı olarak destek verdiklerini ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, 2006 yılında başlayan yer fıstığı üretimi serüveninde, Şırnak'ın Türkiye'de 3'üncü sırada olmasından fazlasıyla memnun olduklarını söyledi.

‘5 milyona yakın hibe desteği’

fistik-8-manset.jpg


Bakanlık olarak iki alanda yer fıstığına destek verdiklerine değinen Bağcı, "Şu an devam eden yaklaşık 2.7 milyon lirayı bulacak olan bir inşaat devam ediyor. Bu sene içerisinde de 5 milyona yakın bir hibe anlaşması imzalandı. İnşallah o tesisler de hizmete girince artık yer fıstığımız burada işlenecek" dedi.

Vali: Şırnak’ı kıskananlar var

fistik-5.jpg

Vali Birol Ekici ise Şırnak'ın her geçen gün ilerlediğini ve bu ilerlemeyi kıskananlar olduğunu dile getirdi. Ekici, "Bir hususa hassaten vurgu yapmak istiyorum. Şu yeşilliğe bakın ve daha sonra ilerideki kırsal alanlara bakın. Sulama ile birlikte 15 kat, 20 kat daha fazla ürün alacağımızı hepiniz görüyorsunuz. Ama bunları kıskananlar da var. Bu ilerlemeyi kıskananlar var. Gelin hep birlikte Şırnak'ı fıstık gibi yapalım" diye konuştu.

Bereket duasıyla hasada başlandı

fistik-11.jpg

Konuşmaların ardından Şırnak İl Müftüsü Orhan Örnek'in bereket duası ile birlikte Vali Ekici ile Bakan Yardımcısı Bağcı, traktöre binerek yer fıstığının hasadını gerçekleştirdi.

Hasat şenliğine, Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Silopi Kaymakamı Cihat Koç, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.