Türkiye’nin konuştuğu imam hakkında flaş gelişme

Türkiye’nin konuştuğu imam hakkında flaş gelişme
 Muhabir
Son dakika: Van’da kadın astsubay ile cinsel ilişkiye girdikten sonra darp edildiğini iddia ederek savcılığa başvuran imam İkram Sorguç açığa alındı.

AMİDA HABER- Olay, geçtiğimiz ay Van’da meydana geldi. İddialara göre Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli kadın astsubay eşinden boşandıktan sonra Bitlis’te yaşayan İmam İkram Sorguç ile sevgili oldu. İddialara göre, astsubay K., imamın cinsel birliktelik teklifine karşılık para istedi. İmam Sorguç’un da bu teklifi kabul ettiği öne sürüldü.

Parasını ödemedi iddiası

imam2.jpg

Ancak, cinsel ilişki sonrası imamın parayı ödememesi üzerine öfkelenen astsubayın, emri altındaki jandarma uzman çavuşlara imamı gasp ettirdiği ve dövdüğü ileri sürüldü. İmamın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı, Gül K. ile 2 jandarma personeli gözaltına alınarak tutuklandı.

İmam açığa alındı

Olaydan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı, İmam İkram Sorguç hakkında “açığa alınma” kararı verdi. Olayın incelenmesi için Diyanet 2 müfettiş görevlendirdi.

imam1.jpg

2 Müfettiş olayı araştırıyor

Müfettişlerin tarafları dinleyerek, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili rapor hazırlaması bekleniyor. Hazırlanacak rapor doğrultusunda imamın görevine dönüp dönmeyeceği netleşecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum