Van Gölü’nde ez uzun parkurlu yüzme maratonu gerçekleşti

Van Gölü’nde ez uzun parkurlu yüzme maratonu gerçekleşti

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Van Gölü’ne kıyısı bulunan Bitlis’in Tatvan ilçesi ile Ahlat ilçesi arasında 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlendi.

AMİDA HABER - Van Gölü’ne kıyısı bulunan Tatvan ilçesine bağlı Adabağ köyü ile Ahlat ilçesi arasında ilk defa en uzun parkurlu yüzme maratonu gerçekleştirildi.

ahlat1.jpg

İstanbul Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) ve Antalya Ahlat Eğitim Kültür Derneği öncülüğünde düzenlenen yüzme maratonuna il geneli kurum ve kuruluşlar destek verdi.

ahlat4.jpg

Bu yıl ilki düzenlenen yüzme maratonu hayattayken uzun mesafeli yüzme girişiminde bulunan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Ahlatlı avukat Atilla Azapağası anısına yapıldı.

ahlat2.jpg

1’i kadın 19 yüzücüden oluşan maraton ekibi sabahın erken saatinde Tatvan İlçesine bağlı Adabağ Köyü sahilinde Van Gölü’ne dalış yaparak yüzmeye başladı. Sahil Güvenlik ve sağlık ekiplerinin kontrol ve gözetiminde Van Gölü’nde kulaç atarak 7 saat süren zorlu parkur sonunda Ahlat İskelesi’ne varan sporcuları Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve beraberindekiler karşıladı.

ahlat5.jpg

Sporcularla sohbet eden Vali Karaömeroğlu, maratonu başarıyla tamamlamalarından dolayı tebrik etti. Burada sağlık kontrolünden geçen yüzücülere protokol tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.