Van’da 200’ü aşkın esnaf mağdur: Zeydan’dan dayanışma ziyareti

Van’da 200’ü aşkın esnaf mağdur: Zeydan’dan dayanışma ziyareti

Kaynak:Van Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Mısır Çarşısı’nın özel proje alanı ilan edilmesi nedeniyle yaşanan sorunların çözümü için çarşı esnafıyla görüştü.

AMİDA HABER - Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Mısır Çarşısında esnaf ve yurttaşlar tarafından karşılanan Eş Başkan Abdullah Zeydan ve beraberindeki Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte çarşı esnafıyla bir araya geldi.

carsi.jpeg

Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Eş Başkan Zeydan, sorunun çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

zeydan.jpeg

“Çözüm için elimizden geleni yapacağız”

Çarşıda yaşanan sorunun farkında olduklarını ve çözüm için çaba harcadıklarını söyleyen Zeydan, “Bugün de buraya geldik yerinde gördük. Bizler yönetime geldiğimizde kentimizi birlikte yöneteceğimizi, halkımızla birlikte yöneteceğimizi ifade ettik. Eğer bir sorun varsa o bizlerin de sorunudur. Bunun çözümü noktasında da ortak akılla bir araya gelip çözmeye çalışacağız. Buradaki sorun da özel proje alanı ilan edilmesidir. Bu da buranın esnafını mağdur ediyor. Bizler de burada yönetim kademelerindeki tüm arkadaşlarımızla makul bir çözüm için, sizden biri Eşbaşkanmış ve yetki ondaymış gibi olaya yaklaşıp o hassasiyetle bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Çözüm noktasında bize düşen kanun ve yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa inşallah ortaya koyacağız. Bunu da çok uzatmadan arkadaşlarımızla istişare halinde çözmeye çalışacağız. Bunu yapmaya da mecburuz. Çünkü bizler de sizlerin evlatlarıyız. Sizlerden biriyiz. Bundan emin olun elimizden geleni yapacağız. Onun için buradayız. Sizlerin yanında olmaktan da mutlu olduk” dedi.

carsi2.jpeg

Van’ın İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi’nde bulunan ve 207 dükkânın yer aldığı Mısır Çarşısı’nın kent meydanı projesi kapsamında yenilenmesi için çalışma başlatılmıştı. Kent meydanı projesinin iptal edilmesiyle özel proje alanı ilan edilmiş ve herhangi bir çalışma yapılmasına izin verilmediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.