Van’da ‘kaçak balık’ operasyonu

Van’da ‘kaçak balık’ operasyonu

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Van Gölü'nde yaşayan endemik bir tür olan inci kefalinin üç aylık av yasağı sona erdi. Belediye ekipleri kaçak yollarla avlanılan 77 ton balık ele geçirdi.

AMİDA HABER - Van Gölü'nde bulunan ve tek endemik tür olan inci kefali balığının göçüne denk gelen aylarda ilan edilir. 15 Nisan itibari ile başlayan yasak ve 15 Temmuz itibarıyla sona erdi.

'Kaçak avlanan tonlarca balık ele geçirildi'

van-yasak-kalkti.jpg

Yasağın süresince Van Valiliği liderliğinde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Orman il/ilçe müdürlükleri, İl Emniyet Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında çeşitli önlemler alındı. Ancak, yasağa uyulmayan kaçak avlanan tonlarca balık ele geçirildiği belirtildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, yasağın uygulandığı süre boyunca ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda 185 kişiye 2,5 milyon TL'lik idari para cezası uygulandığını ve 77 ton balık yakalandığını, bunların 20 tonunun canlı olarak doğaya salındığını ifade etti. Görentaş: “Bu sene yağışların bol geçmiş olması, her noktada balıkların tatlı sulara göçlerini kolaylaştırdı. Ayrıca bu göçler sırasında vatandaşların bize yaklaşım tarzı, bizi sürekli bilgilendirmeleri ve balık yasağını desteklemeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. ” dedi.

van-av-yasak.jpg

'Vira Bismillah'

Balıkçılar ise hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezona "Vira Bismillah" diyerek başlamaya hazırlanıyorlar diyen Görentaş, balıkçılara bereketli bir sezon diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.