VİDEO- Ağrı Dağı eteklerinde kayısı hasadı

VİDEO- Ağrı Dağı eteklerinde kayısı hasadı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Ağrı Dağı eteklerinde 33 dekarlık arazisini meyve bahçesine dönüştüren Abdulkadir Ardın, 4 bin 500 meyve ağacından oluşan bahçesinde kayısı hasadına başladı. Şeftali ve elma gibi diğer meyvelerin hasadı için hazırlık yapıyor.

AMİDA HABER- Doğubayazıt ilçesine bağlı Örtülü köyü yakınlarındaki Ağrı Dağı eteklerinde, çorak araziyi yeşerten Abdulkadir Ardın, 4 bin 500 meyve ağacını dikerek geniş bir bahçe oluşturdu. 2015 yılında satın aldığı 33 dekarlık araziyi bahçeye dönüştüren Ardın, ailesiyle birlikte burada yaşamaya başladı.

Çalışmaları örnek teşkil ediyor

Vinçlerini satarak bahçeye daha fazla yatırım yapan Ardın, şeftali, kayısı, elma, erik, kiraz, vişne, badem, armut ve ayva gibi çeşitli meyve ağaçlarını yetiştiriyor. Bahçesinde havuz, restoran ve bungalov tarzı evlerle donatılmış alan, ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunuyor.

thumbs-b-c-f9b86414ba4a451dbf1864166be43918.jpg

Bu sıralar kayısıların olgunlaşmasıyla birlikte hasat heyecanı yaşayan Ardın ve ailesi, kayısıları topluyor. Önümüzdeki günlerde elma ve şeftali gibi diğer meyvelerin hasadına da hazırlanıyor. Ardın'ın emekleri, bölgedeki meyve üretimini artırma ve tarıma katkı sağlama konusunda önemli bir örnek teşkil ediyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.