VİDEO- Binlerce doğasever Cilo Festivali'nde buluştu

Kaynak:Anadolu Ajansı

Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen 6. Cilo Festivali, doğaseverleri huzur ve doğa ile buluşturuyor. Festival, binlerce katılımcının keyifli anlarına sahne oluyor.

AMİDA HABER- Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen "6. Cilo Festivali" tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla "Milli Park" ilan edilen İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaya başladı.

Binlerce doğasever Hakkari’de buluştu

sequence-01-00-00-00-00-still001.jpg

Hakkari Valiliği himayesinde bu yıl altıncısı düzenlenen festivale katılan binlerce doğasever, 3 bin 400 metre rakımda doğayla iç içe olmanın keyfini sürdü. Festivalde rafting, kano, doğa yürüyüşleri, konserler ve flyboard gibi çeşitli etkinlikler düzenlenirken, katılımcılar halay çekip kamp ateşleri etrafında çay içerek keyifli anlar yaşadılar.

Vali Çelik: “Bu coğrafyada huzur içinde yaşayacağız”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, festivalin Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 25 bin doğaseveri bir araya getirdiğini belirtti. Katılımcı sayısının her geçen yıl arttığını vurgulayan Çelik, "Bu festival, yüksek rakımlı zirveleri sevenlerin adresi oldu. Ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimizle birlikte bu coğrafyada huzur ve güven içinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz," dedi.

Gurbetçi Haşim Yılmaz: “Çok güzel bir festival düzenlenmiş”
Festivale ailesiyle katılan Haşim Yılmaz, "Buraya ilk defa geldim ve çok güzel bir festivalle karşılaştım. Keyifli zaman geçirdik, emeği geçen herkese teşekkür ederim," dedi.

Cilo festivali doğaseverleri buluşturmaya devam ediyor
Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen Cilo Festivali, doğaseverlerin buluşma noktası olmaya devam ediyor ve her yıl daha fazla katılımcıyla büyüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.