VİDEO- Diyarbakırlılar Hazar Gölü’ne akın etti

VİDEO- Diyarbakırlılar Hazar Gölü’ne akın etti

Kaynak:Anadolu Ajansı

El Nino sıcaklarının etkisi altına giren Diyarbakır’da, vatandaşlar sıcak havalardan kaçmak için Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü’ne akın etti.

AMİDA HABER- El Nino sıcaklarının etkisi altına giren Diyarbakır’da, vatandaşlar bunaltıcı sıcaklardan kaçmak için Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü’ne akın etti. Doğal güzellikleri ve serinletici etkisiyle tanınan Hazar Gölü, özellikle yaz aylarında bölgedeki tatilcilerin ilgisini çekiyor.

hazarr.jpg

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü, doğal güzellikleri, kıyı şeridindeki turistik tesisleri, plajları ve kamp alanlarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen tatilcilerin ilgi odağı haline geldi. Kent merkezine 26 kilometre uzaklıkta, Hazarbaba ve Mastar dağlarının arasında yer alan Hazar Gölü, 56 kilometrelik kıyı şeridiyle serinlemek ve dinlenmek isteyenler için cazip bir tatil mekanı sunuyor.

Ziyaretçiler, yaz tatilini geçirmek veya iki günlük hafta sonu tatilini değerlendirmek için denizi aratmayan Hazar Gölü’nün yolunu tutuyor. Bunaltan sıcaklarda tektonik gölü tercih edenler, gölün kendine has doğası, plajları, kamp alanları, sosyal tesisleri ve tekne turlarıyla tatilin keyfini çıkarıyor.

hazargolu.jpg

Hazar Gölü çevresinde bulunan kamu ve özel sektöre ait oteller, misafirhaneler, apart oteller, pansiyonlar ve kamp alanları, bu yaz da ziyaretçilerle dolup taşıyor. Tatilciler, gölün berrak sularında serinlerken, çevresindeki doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor ve huzurlu bir tatil deneyimi yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.