VİDEO- Zoveser Dağı, ziyaretçilerini büyülüyor

VİDEO- Zoveser Dağı, ziyaretçilerini büyülüyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Sason ve Muş sınırındaki 2700 rakımlı Zoveser Dağı, serin havası, şelalesi ve renkli çiçekleriyle yaz aylarında doğaseverlerin gözdesi oldu.

AMİDA HABER- Batman'ın Sason ilçesinde yer alan ve Muş sınırına kadar uzanan 2700 rakımlı Zoveser Dağı, yaz aylarında serin havası, şelalesi ve rengarenk çiçekleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Her yıl Zoveser Dağı'na tırmanış yapan Sabahattin Atalay, burada yetişen şifalı bitkileri toplamanın kendisi için bir gelenek olduğunu belirtti. Atalay, dağın eşsiz doğası ve temiz havasının insanı tazeleme gücüne sahip olduğunu ifade etti.

Bir diğer ziyaretçi Tercan Baran ise bölgedeki doğal güzellikleri görmenin kendisi için büyük bir heyecan olduğunu dile getirdi. Baran, "Özellikle yaz aylarında dağ, serin havası ve soğuk suyu ile bulunmaz bir nimet. Herkese bu doğal güzellikleri görmelerini tavsiye ediyorum," dedi.

Zoveser Dağı, doğa severler ve macera tutkunları için ideal bir destinasyon olarak öne çıkarken, ziyaretçilerine unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunuyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.