Diyanet ‘Şafii’ler için Elif Ba hazırlamadı: Bütçe yok!

Diyanet ‘Şafii’ler için Elif Ba hazırlamadı: Bütçe yok!
 Muhabir
Diyanet İşleri Genel Başkanlığı’nın her yıl Hanefi ve Şafii mezhebi için hazırladığı Elifba bu yıl, “tasarruf tedbirlerine” takıldı. Şafiler için hazırlanmadı.

AMİDA HABER -Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl yaz Kuran kurslarına giden çocuklar için hazırladığı Elif Ba (Alfabe) bu yıl “tasarruf tedbirleri” nedeniyle hazırlanmadı. Diyanet, Hanefi mezhebi için, geçen yıl hazırlanan ve depolarda kalan elifbalar, yaz Kuran kurslarına dağıtıldı, ancak Şafii mezhebi için geçen yıl az hazırlandığı için, kurslara dağıtım yapılmadı. Yaz Kuran kurslarına giden Şafii mezhebine mensup öğrencilerin mağdur olduğu açıklandı.

‘Acilen hazırlanması gerekiyor’

elifba1.jpeg

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen, “Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Hanefi ve Şafii öğrenciler için Elif Ba hazırlar. Bu yıl elde bulunan Hanefi Elif baları dağıtıldı, Şafiler için elde elif Ba yok. Hazırlık var tasarruf tedbirleri nedeniyle para yok. Çağrımız acilen bütçe oluşturulup şafi elifbası basılsın. Mağduriyet giderilsin” dedi.

‘Diyanet’in harekete geçmesi gerekiyor’

elifba2.jpeg

Evsen, Hanefi ve Şafii mezhebinde duaların okunuşunun ve anlamının ayrı olduğunu belirterek, “Mesela, Şafii mezhebinde Kunut Duası, ‘Allah'ım! Biz Sen'den yardım isteriz. Sen'den günahlarımızın affını isteriz. Senden hidayet isteriz. Sana inanırız, Sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Seni överiz, bütün hayırları Sen'den bilir Sana şükrederiz. Sana nankörlük etmeyiz. Günaha devam eden kişiden uzaklaşır, onları terk ederiz’ şeklinde okunurken, Şafii mezhebinde, ‘Allah'ım, hidayet ettiklerinin yoluna beni de hidâyet et. Âfiyet verdiklerinin arasında bana da afiyet ver. Sahip çıktıklarının arasında bana da sahip çık. Verdiğin şeyleri bana mübârek eyle. Hükmettiğin şeylerin şerrinden beni koru. Şüphesiz Sen hüküm verirsin, fakat kimse sana hüküm veremez. Senin sevdiklerin (sahip çıktıkların) zelil olmaz. Senin düşman oldukların ise aslâ aziz olmaz. Rabbimiz sen mübarek ve yücesin. Allah'ın Rasulü Muhammed'e salat ve selam olsun’ şeklinde okunur. Öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması için Diyanet’in harekete geçmesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.