Diyarbakır felakete uyandı: Bir yangın da Ergani’de!

Diyarbakır felakete uyandı: Bir yangın da Ergani’de!
Son dakika: Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nin ardından Ergani İlçesi’nde de arazi yangını başladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki ekili alanda çıkan yangında 5 kişi yaşamını yitirmiş, 10’u ağır 40 kişi yaralanmıştı. Türkiye, Diyarbakır ve Mardin’deki yangın felaketini konuşurken, bir yangın felaket haberi de Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nden geldi.

200 dönümlük alan kül oldu

Edinilen bilgilere göre, saat 11.00 sularında Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne bağlı Dereboyu, Koyunalan ve Hançerli köyleri arasında ekili 30 dönümlük alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Köylüler ilk etapta kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. Vatandaşların ihbarı ile bölgeye 112 ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Diyarbakır’dan takviye ekiplerin gitmesi ile yangın yaklaşık 2 saatlik bir çalışma ile kontrol altına alındı.

yangin-002.jpg

Amida Haber’e konuşan Ergani Belediyesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken yangın nedeniyle 20 dönümlük alanda zarar meydana geldiğini söyledi.

Yangın üç köyde etkili oldu

yangin1.jpg

Güldiken, “ Vatandaşlarımızın verdiği bilgiye göre çam kırıklarının yansıması yangına neden olmuş. Diyarbakır ve Ergani Belediyemize ait araçlarla yangına müdahale ettik. İki saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. 3 köyümüzde yangından etkilenen bir vatandaşımız yok. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum