Diyarbakır sanayi esnafı rest çekti: Taşınmıyoruz

Diyarbakır sanayi esnafı rest çekti: Taşınmıyoruz
Diyarbakır 2. KSS esnafı Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin (DESOB) 1.2. ve 3. Sanayi Siteleri için yapımı başlanan yeni sanayi sitesine taşınmalarına ilişkin açıklamalarına rest çekerek, taşınmayacaklarını duyurdu

AMİDA HABER - Emekliliği nedeniyle görevi son bulan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun “helallik” talebine yanıt veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 1, 2 ve 3’üncü sanayi sitelerinin yeni yeri ve kentteki bazı yatırımların valiliği döneminde engellendiği belirtilerek “hakkımız helal etmiyoruz, seni Allah’a havale ediyoruz” açıklaması yapmıştı.

Diyarbakır Valiliği de bu açıklamaya karşı yaptığı açıklamada, DTSO’nun açıklamasını “şahsi kin ve garezle yapılmış nezaketsiz, üslupsuz ve gerçeklerden çok uzak” olarak niteleyerek, başta yeni sanayi sitesi olmak üzere engellendiği iddia edilen projeleri paylaşmıştı.

sanayisitesi.jpg

DESOB: Tüm esnaflara iletildi

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) valiliğin açıklamasından sonra, noter onaylı tahliye taahhüdü ile teslim anında boşaltma şartını kabul eden tüm esnaflara mevcut yeni projede yer verileceği, bunun sanayi site yöneticileriyle yapılan toplantılar neticesinde tüm esnafları kapsamak üzere iletildiğini açıkladı.

2. KSS esnafı: Hiçbir üyemizin taşınması söz konusu değil

diyarbakir-sanayi.jpg

Diyarbakır 2. Küçük Sanayi Sitesi (KSS) esnafları adına bugün bir basın açıklaması yapan 2. KSS Başkanı Hasan Aslan, Valilik ve DESOB’un açıklamalarına sert bir tepki göstererek, “Maalesef Vali Ali İhsan Su döneminde mevcut arsa bizlerle ilgisi olmayan iki ayrı kooperatife tahsis edilmiştir. Bu kooperatiflerin 1. 2. ve 3. KSS ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bu nedenle hiçbir üyemizin taşınması söz konusu değildir.” dedi.

Emekliliğe ayrılan Vali İhsan Su’nun projeyi engellemekle suçlandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır Valiliği tarafından 26. 06.2024 tarihinde yapılan basın açıklamasında 1. 2. ve 3. Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması için Bağlar Oğlaklı Mahallesindeki 176, 177, ve 384 nolu parsellerde bulunan 2525 dönümlük hazine adına tescilli alanın bu amaçla bizlere tahsis edildiği belirtilmiştir.

Eski Valiye arsa tahsis edilirse taşınacağımızı beyan ettik

Bir önceki İl Valimiz Münir Karaloğlu döneminde başlattığımız ve tüm üyelerimiz ile gerekli görüşmeleri alıp ve mutabık kaldığımız 1. 2. ve 3. Küçük Sanayi Siteleri (KSS) temsilcilerinin içinde bulunduğu bir Kooperatif kurduk. Üyelerimizden gerekli imza ve muvafakatnameler alınarak kooperatifimize hazineye ait 2525 dönümlük arsa tahsis edildiği takdirde taşınacağımızı beyan ettik.

Maalesef Vali Ali İhsan Su döneminde mevcut arsa bizlerle ilgisi olmayan iki ayrı kooperatife tahsis edilmiştir. Bu kooperatiflerin 1. 2. ve 3. KSS ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bu nedenle hiçbir üyemizin taşınması söz konusu değildir.

sanayi.webp

Kent içinden taşınmamızla ilgili sürecin tamamlanması için defalarca Valiliğe başvurmamıza rağmen herhangi bir sonuç almadık. Son çare olarak durumu 12.03.2024 tarihinde CİMER’e bildirerek kentin geleceği için çok önemli olan bu konu hakkında başta Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve tüm il milletvekillerine durumu ilettik. Kentimizin geleceği açısında çok önemli olan bu konuda yapılan hatadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum