2 Aralık’ta Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda olacaklar

2 Aralık’ta Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda olacaklar
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK, çalışanların özgün haklarının verilmesi ve maaşların yükseltilmesi için Diyarbakır Bölge mitingini düzenliyor.

AMİDA HABER – Açlık sınırının 17 bin 215 TL yoksulluk sınırının ise 50 bin 750 TL olarak hesaplandığı bir dönemde, işçiler ve çalışanlar maaşlarının yaşanabilir bir seviyeye yükseltilmesi ve özgün haklarının verilmesi için Diyarbakır’da toplanıyor. Çevre illerden kamu emekçilerinin de katılacağı bölge mitingi 2 Aralık Cumartesi Günü saat 13.00’te İstasyon Meydanı’nda yapılacak.

Diyarbakır Eğitim Sen Şubesi’nde miting ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil yaptı.

‘9 milyon işsiz var’

Türkiye’de 9 milyondan fazla işsizin olduğunu belirten Yeşil, her 5 gençten biri, her 3 kadından birinin işsiz olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Tüm dünyada gıda enflasyonu düşerken bizde artmaya devam ediyor. OECD ortalaması yüzde 8 iken biz %72 ile bunun tam 9 katı gıda enflasyonu yaşıyoruz. Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek hayat pahalılığı TÜİK enflasyonunu katlıyor. Öyle ki bir bardak çay 10 TL, bir simit 10 TL. Dört kişilik bir aile üç öğün kişi başına bir çay bir simit tüketse bile aylık 7 bin 200 TL ediyor.”

‘Tüm fertler çalışsa da yoksulluk sınırı aşılamıyor’

kesk-miting-diyarbakir1.jpg

Dört kişilik bir ailede tüm fertlerin asgari ücretle çalışması halinde bile yoksulluk sınırına ulaşamadıklarına dikkat çeken KESK Eş Genel Başkanı Yeşil, “Ortalama kamu emekçisi maaşı ise ‘ilave seyyanen ödenek’ oyununa rağmen yoksulluk sınırının yarısına dahi ulaşamıyor. En düşük ev kirası bile asgari ücreti aşıyor” açıklamasında bulundu.

Yeşil, halktan, emekten yana bir bütçe için tüm çalışanları, işsizleri, işçileri Diyarbakır Bölge Mitingine davet etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum