Adli Tıp Narin’in raporunu Diyarbakır Savcılığına gönderdi: Raporda ne var?

Adli Tıp Narin’in raporunu Diyarbakır Savcılığına gönderdi: Raporda ne var?

Kaynak:Sabah

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta haber alınamayıp 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin adli tıp raporu tamamlandı.

AMİDA HABER - Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde katledilmesinin ardından, dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'a ilişkin adli belgeler ile otopsi raporunu değerlendirerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Aynı gün öldürülmüş

Narin'in Güran’ın kaybolduğu gün olan 21 Ağustos'ta öldüğü tespitine yer verilen raporda, küçük kızın ölümünün "Ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği" belirtildi.

2024/08/25/narin.jpg

Cinsel saldırı tespiti yok

Raporda, "mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı", belirtildi.

Neden bacağı koptu?

Küçük kızın sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş nitelikte olduğu aktarılan raporda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir."

2024/08/28/narin-guran-arama-1.jpeg

91 numune incelendi

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda 91 numune üzerinde yapılan incelemelerde boğularak öldürüldüğü belirlenen Narin ile ilgili hazırlanan raporda, Narin'in boyun bölgesinde meydana gelen kanamaların detayları yer aldı.

Ortaya çıkan 4 sonuçtan 3'ü boyun bölgesinde meydana gelen hasarlardan oluştuğu tespit edildi.

Sonuçlara göre Narin'in, boynun ön kas gruplarında ve boynun sol tarafından enseyle birleşimine kadar olan bölüm ile sol çene altındaki kemiklerde de kanama olduğu tespit edildi.

2024/08/27/narin-guraneee.jpg

Göğüs kısmında hasar

Raporda dördüncü sonuçta dikkat çeken diğer bir hususta Narin'in göğüs kısmında hasar olduğu görüldü.

Raporda, Narin'in göğüs üstü ve cilt altında "Ağır otolitik kas segmentleri arasında sitoplazmik sınırları seçilemeyen" kanamayla uyumlu bulgular elde edildi.

2024/08/27/narin1.jpeg

Nasıl katledildi?

Raporda, katil zanlısı Narin'in göğsüne baskı kurarak, özellikle sol boyun bölgesini daha ağırlıklı sıkarak katlettiği belirtildi.

Kanamanın yoğun olduğu bölgeler ve göğüs tarafındaki baskıya bakılarak, Narin Güran'ın katil zanlısının küçük kıza arkadan koluyla sararak boğduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Histopatoloji raporu ortaya çıktı

Öte yandan Narin’in Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde patoloji birimi tarafından da rapor hazırlandı.

2024/09/08/adlitip-narinnn.jpg

Narin Güran'ın abisi Enes Güran'ın kolundaki diş izleriyle ilgili inceleme yapan Adli Tıp 2. İhtisas Kurulunun mütalaasının da çıkması bekleniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında, Narin'in amcası, annesi ile ağabeyinin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.