Ankara-Diyarbakır uçak seferi iptal: YKS'ye girecek öğrenciler ne yapacak?

Ankara-Diyarbakır uçak seferi iptal: YKS'ye girecek öğrenciler ne yapacak?
Bu akşam 19.40’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalanıp Diyarbakır’a inmesi planlanan yolcu uçağın kalkış yapmadı. Sefer hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Yolcular arasında öğrenciler varsa, onlar nasıl YKS'ye girecek?

AMİDA HABER – Bu akşam 19:40’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalanıp 20.50’de Diyarbakır’da olması planlanan uçak seferi iptal edildi. Anadolu Jet’in iptal olan seferi sabah saat 08.35’e alındı. Yarın tüm Türkiye’de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olduğu için, yolcular arasından bu sınava girecek öğrencilerin de olabileceği hesaplanarak, bu gece için ek uçak seferlerinin yapılması için girişimler yoğunlaştı. Yetkililer bu gece ek seferlerin olması için çalışmalar yürütüyor ancak ek seferlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği netlik kazanamadı.

Ek sefer konuldu

Yapılan görüşmeler neticesinde yolcuların ve YKS öğrencilerinin mağdur olmaması için ek sefer konuldu. Uçak saat 00.00 (gece 12'de) Ankara'dan Diyarbakır'a havalanacak.

Ankara-Diyarbakır seferleri neden sıkıntılı?

anadolujet.jpeg

Ankara-Diyarbakır ve Diyarbakır-Ankara uçuşlarında uzun süredir sıkıntılar yaşanıyor. Her iki kent arasında yapılan uçuşların çoğu kez rötar yapmasından şikayet eden yolcular, iki kent arasındaki uçuşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde olmasını istiyor.

anadolujet1.jpeg

Sosyal medyada söz konusu kentler için yapılan sıkıntılı seferleri eleştiren vatandaşlar, yetkililerin sorunu çözmesini talep ediyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum