Anne-baba perişan: Narin’in ailesine psikolojik destek!

 Muhabir
Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesine uzmanlar tarafından psikolojik destek verilmeye başlandı.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’tan bu yana haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesi kızlarından gelecek olumlu bir haber bekliyor. Gece gündüz kızları için gözyaşı döken aileye Türk Psikologlar Derneği Diyarbakır İl Temsilciliği de destek vermeye başladı.

Dernek Başkan Yardımcısı Psikolog Dilan Uçan, ailenin büyük bir travma yaşadığını, ancak asılsız telefon ve ihbarların psikolojilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

‘Anne bitik halde’

dilan-ucan-psikolog.jpg

Uçan, “Narin’in anne ve babasıyla görüştük, anne yarı baygın halde. Aile bitik halde. Büyük bir travma yaşıyorlar, sonuçta çocukları yok, evlatları yok ortada. Olması gereken bir durumdalar. Onları en çok yıkan şey; yalan yanlış haberler, bu haberler onları yıkıyor. Asılsız ihbar ve haberler babanın psikolojisini olumsuz etkiliyor” dedi.

‘Ailenin söyledikleri çarpıtılıyor’

anne-narin.jpg

Narin’in anne babasının söylediklerinin çok çarpıtıldığını ve bu durumdan nemalanmak isteyenler olduğunu belirten Uçan, baba Arif Güran’ın kızı ile olan sevgi bağına vurgu yaparak, “Baba kızına ‘Narin’ ismini kendi vermiş. Kız çocukları her zaman kendilerini babaya daha yakın hissederler. Kız çocukları erkek çocuklara göre kendilerini daha çok sevdiriyorlar. Ben sabah evden çıkarken beni uğurlayan, akşam eve gelirken beni karşılayan evladım Narin’dir diyor. Narin beni öpüyor, kokluyor, yanıma geliyor. Hal böyle olunca da baba çok daha fazla yıkılmış bir vaziyette” diye konuştu.

‘Aile travma anını yaşıyor’

naringuran-diyarbakire.jpg

Psikolog Dilan Uçan, kendilerinin şu an için aileye herhangi bir tavsiyede bulanamadıklarını sadece aileyi dinlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Ailenin yaşadığı süreç çok normal, ailenin acı çekmesi bir şeyler yiyip içememeleri, uyku uyuyamamaları çok normal. Yapabileceğimiz tek şey; aileyi biraz rahatlatmaya çalışmak. Uzun soluklu uykusuzluk durumlarında zihin çok etkileniyor, zihin bulanıklaşıyor.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.