Bakan Murat kurum Diyarbakır’da: Deprem konutları teslim ediliyor

Bakan Murat kurum Diyarbakır’da: Deprem konutları teslim ediliyor

Kaynak:Hasan Kösen

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Diyarbakır’da. Bakan Kurum başkanlığında il koordinasyon toplantısı düzenlendi.

AMİDA HABER – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çeşitli temaslarda bulunmak ve depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarını ziyaret etmek için Diyarbakır’a geldi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kurum’un ziyaretine ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’un başkanlığında, Valimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanlarımız ve ilgili kurum amirlerimizin katılımıyla düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldık.”

murat-kurum-bakan1.jpeg

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan 6 şubat depreminde ağır hasar gören veya yıkılan evlerin yerine yapılan TOKİ binaları ile ilgili ziyaretlerde bulunan Bakan Murat Kurum, Urfa’dan sonra Diyarbakır’ı ziyaret etti. Bakan Kurum Diyarbakır Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyerek deprem konutları ile ilgili bilgi verdi.

Hedef yıl sonuna kadar 200 bin konut

murat-kurum-bakan2.jpegDepremde evleri zarar gören ve barınma sorunu olan vatandaşlar için 11 ilde 283 bin konut ve iş yerinin yapılmaya başlandığını belirten Kurum, 4 bin 500 köyde ise köy konutlarının yapılmaya başlandığını belirterek şunları söyledi: “Evlerimizi de yöresel mimariye uygun şekilde inşa etmeye çalışıyoruz. Şuana kadar 76 bin konutumuzu 11 ilimizde vatandaşlarımıza teslim ettik. Yıl sonuna kadar bu teslimi 200 bin konuta çıkarmak için azimle, gayretle çalışıyoruz. İnşallah temmuz soyunda 15 bin konutumuzu daha yine ağustos sonu itibariyle bu sayıyı 100 binin üzerine çıkarmaya çalışacağız. İnşallah her ay 25 bin 30 bin konutu teslim ederek 200 bin konuta ulaşacağız. İnşallah tüm vatandaşlarımızı evlerine kavuşturacağız. Bunun için ekiplerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum