Bakan Soylu: Diyarbakır’da yüzlerce kişi gözaltına alındı

Bakan Soylu: Diyarbakır’da yüzlerce kişi gözaltına alındı

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonda 322 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

AMİDA HABER- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul ve Diyarbakır’da organize suç örgütlerine yönelik sabah saatlerinde Kökünü Kurutma Operasyonu gerçekleştirdiklerini duyurdu. İstanbul ve Diyarbakır’da yüzlerce kişi gözaltına alındı. Bakan Soylu, gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 332 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

2 binden fazla personel katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da 2135 güvenlik görevlisi ve 20 polis dedektör köpeğiyle birlikte gerçekleştirilen 50’nci kökünü kurutma operasyonunda uyuşturucu imalatı ve satışı yaptıkları tespit edilen 236 şüpheliden 201 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul’da operasyon

Bakan Soylu ayrıca İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonla ilgili, “Bugünün ikinci büyük operasyonu ise İstanbul'da gerçekleşmiştir. Toplam bu sabah itibariyle gerçekleştirdiğimiz ve suç örgütü yöneticisinin kırmızı bültenle aranırken İtalya'da yakalandığı örgüte yönelik 161 şüpheliden 131 şüpheli gözaltına alınmıştır. 2 kademede bu operasyon gerçekleşmiştir. 7 kalaşnikof, 6 tüfek ve buna yönelik birçok suikast ve aynı zamanda suç aleti ele geçirilmiştir. Detaylı açıklamayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü gerçekleştirecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.