Bakanlık Başhekim Asena’nın sözleşmesini yenilemedi

Bakanlık Başhekim Asena’nın sözleşmesini yenilemedi
Son dakika: Diyarbakır’da başarılı çalışmalarıyla bilinen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammed Asena’nın sözleşmesi yenilenmedi, 1 yıl sonra tekrar görevden alındı.

AMİDA HABER- Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena’nın sözleşmesini yenilemedi. Asena’nın sözleşmesi geçtiğimiz Cuma günü dolmuştu.

Asena'dan veda mesajı

Sözleşmesi yenilenmeyen Muhammed Asena sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı, “Aziz Diyarbakır. Bugün itibari ile başhekimlik görev süremiz sona erdi. Elimizden gelen çabayı sarf ettik. Diyarbakır’ın sağlık çıtasını en üst seviyeler çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz” paylaşımı yaptı.

Bakanlık, mahkeme kararını gerekçe gösterdi iddiası

Edinilen bilgilere göre Başhekim Asena’nın sözleşme yenilememe gerekçesinin ise, Asena’nın mahkeme kararı ile göreve gelmesi gösterildi.

Sağlık müdürü ve bazı siyasiler istemiyordu iddiası?

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ile bazı siyasilerin Asena ile çalışmak istemediği iddia edilmişti. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Pamukçu telefonlarımıza yanıt vermemişti.

Asena önceki yılda görevden alınmıştı

Bu arada kentte sevilen Başhekim Asena önceki yılda görevden alınmış, hastane 3 ay başhekimsiz kalmıştı. Asena’nın görevden alınma kararı kentte tepkiye neden olmuştu. Başhekim Asena’nın konuyu yargıya taşıması üzerine görevine iade edilmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.