Bakanlık yeni karar aldı: Diyarbakır’da konut fiyatları düşecek mi?

Bakanlık yeni karar aldı: Diyarbakır’da konut fiyatları düşecek mi?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin hazine arazilerini imara açacaklarını açıklamasının ardından, Diyarbakır’da konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu.

AMİDA HABER - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, konut fiyatlarındaki yüksekliği dengelemek için hazine arazilerini imara açacaklarını açıklamasının ardından, gözler inşaat sektörüne çevrildi. Konut fiyatlarının 6 milyona, kiraların 20 bine dayandığı Diyarbakır’da, bu kararın nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

'Arsa payı düşecek'

Arsa payının yüzde 50’lere yükseldiği Diyarbakır’da ilk açıklama Diyarbakır Müteahhitler Derneği (DİMDER) Başkanı Aziz Elaldı’dan geldi. Elaldı, sosyal medya hesabından kararı destekleyen bir mesaj paylaştı. Çağrılarının sonuç verdiğine dikkat çeken Elaldı, “Çığlığımız sonuç verdi. Çevre Bakanlığı, ‘hazine arazileri imara açılacak’ dedi. Arsa maliyeti çok düşecek, arsa oranları düşecek yükselen arsa rantı geri gelecek. Gerçek reel konut üretimine geçeceğiz. Bu ilişkide sadece kar eden arsaydı, bundan böyle müteahhit de alıcı de kar edecek” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.